Jak vybírat TROUBY

Moderní trouby nabízejí systém rovnoměrného proudění tepla, úsporný vnitřní prostor, nízkou spotřebu energie, ale také speciální funkce pro pečení, grilování, rychlý ohřev atd. Těmito a dalšími přednostmi vynikají též elektrické trouby Bauknecht, jež se dále pyšní jedinečným designem.

Základní přehled, jaké výhody trouby Bauknecht nabízejí a jak vybírat vhodnou troubu do vaší domácnosti, je vám k dispozici níže.

Elektrické trouby Bauknecht – základní členění

Trouby značky Bauknecht jsou elektrické trouby – nejčastěji se jedná o tzv. horkovzdušné trouby s kruhovým topným tělesem. Jaké výhody toto a další řešení elektrických trub Bauknecht nabízí?

Horkovzdušná trouba s kruhovým topným tělesem

Trouby Bauknecht

V současnosti asi nejdokonalejší systém pečení využívá proudění vzduchu, ohřátého topným tělesem, k udržování stejné teploty ve všech částech trouby. Péci (ohřívat, grilovat atd.) tak můžete několik pokrmů na několika plechách současně! Obavy z nestejnoměrného propečení nebo smíšení vůní hoďte za hlavu – permanentně proudící vzduch se postará o to, aby kuře i koláč chutnaly přesně tak, jak mají.

Horkovzdušné trouby tohoto typu nabízejí nemalou časovou i finanční úsporu, ale i zajímavé funkce pro pečení velkých kusů masa, udržování potřebné teploty pokrmu atd.

Horkovzdušná trouba s ventilátorem

Trouby Bauknecht

I levnější varianta horkovzdušných trub využívá proudění teplého vzduchu. Při simultánním pečení dvou a více pokrmů však výsledek nebývá tak kvalitní jako u topného tělesa (ventilátor pouze rozhání vzduch ohřátý samotným pečením). Trouby s ventilátorem bez problémů vystačí všem, kdo nevaří či nepečou příliš často.

Parní trouba

Trouby Bauknecht

Parní trouba Bauknecht upeče a uvaří váš pokrm tím nejzdravějším způsobem! Vaření na horké páře zachovává důležité vitamíny, minerály a živiny, aniž by pokrm ztrácel svoji přirozenou chuť.

Naši parní troubu využijete nejen při přípravě zeleniny a ryb! Funkce Autosensor zahrnuje přednastavené recepty pro různorodé pokrmy. Excelentních kuchařských výsledků dosáhnete s pomocí teplotní sondy, díky níž sledujete vnitřní teplotu masa při pečení.

Elektrické trouby podle objemu

Velikost trouby se promítá i na jejím vnitřním objemu, na což bychom při výběru měli pamatovat. Jen dostatečná vnitřní kapacita (uvádí se v litrech, jako vnitřní objem trouby ji najdete v záložce Technické informace) umožňuje horkovzdušnou troubu plnohodnotně využít k přípravě několika pokrmů současně.

Horkovzdušné trouby Bauknecht většinou disponují objemem 73 litrů, což dostačuje k přípravě až 3 pokrmů najednou. Trouby s menším objemem využijete spíše pro ohřívání nebo pečení/vaření na páře.

Co všechno moderní elektrické trouby Bauknecht zvládnou?

  • udržení jídla při teplotě 60 °C: jídlo si uchovává teplotu 60 °C až po dobu 10 hodin,
  • rychlý předohřev: ohřeje troubu na 250 °C již za 6 minut,
  • gril + ventilátor: plnohodnotně nahrazuje otočný gril,
  • maxi pečení: umožňuje pečení velkých kusů masa,
  • Pyro clean: samočisticí funkce rozehřeje troubu na vysokou teplotu, čímž spálí mastnotu, připálené zbytky a další nečistoty uchycené na vnitřních stěnách trouby,
  • dětská pojistka: výstražný signál upozorní na zadávání nekompetentních signálů,
  • Anti Finger: speciální povrch zabraňuje zanechávání šmouh, obtisků prstů apod.

Proč zrovna trouby Bauknecht?

Rozhodnete-li se pro trouby značky Bauknecht, získáte zároveň:

5 let záruka